Restauracja
Zapewniamy obiady i posiłki dla pracowników firm, dla szkół i przedszkoli.Organizujemy catering na wszelkiego rodzaju uroczystości rodzinne, bankiety i imprezy firmowe. Zapraszamy do przygotowania wspólnie z nami wymarzonego przyjęcia. Poniżej prezentujemy nasze propozycje menu.
WIEPRZOWINA
1. Kotlet schabowy z pieczarkami
2. Kotlet mielony
3. Schab po zbójnicku (przekładany boczkiem z musztardą)
4. Schab 3 smaki (kawałki schabu w 3 różnych przyprawach)
5. Kotlet po hetmańsku (z serem i szynką)
6. Kotlet po węgiersku (z papryką, szynką i boczkiem)
7. Kotlet po poznańsku ( w cieście)
8. Pieczeń z karkówki z sosie pieczarkowym
9. Roladki ze schabu nadziewane serem w sosie pieczarkowym
10. Roladka z wieprzowiny
11 .Karkówka zapiekana z warzywami
12.Zraz mielony z papryką i pieczarkami
13. Golonka gotowana
14. Golonka po bawarsku
RYBY
1. Ryba panierowana tilapia/miruna
2. Łosoś grillowany w sosie kurkowym
3. Sola w sosie chrzanowym
DRÓB
1. Kieszonka nadziewana
2. De volaille
3. Cordon blue (ser, szynka, musztarda lub ser i brokuły)
4. Filet w płatkach migdałowych lub kukurydzianych
5. Filet z ananasem i żółtym serem
6. Filet ze szparagami i żółtym serem
7. Filet z pieczarkami i żółtym serem
8. Filet w sosie śmietanowo -kurkowym
9. Sakiewka nadziewana żurawiną i serem camembert
10. Roladka drobiowa z farszem (pieczarki i papryka)
11. Roladka drobiowa z serem feta i szpinakiem
12. Szaszłyk drobiowy
13. Roladka drobiowa z serkiem chrzanowym otulona boczkiem
14. Udko faszerowane
15. Sznycel ( jajkiem)
16. Polędwiczki w sosie kurkowym
WOŁOWINA
1. Rolada wołowa
2. Zraz mielony
3. Rumsztyk z cebulką
4. Strogonoff polędwicy wołowej
5. Befsztyk owinięty boczkiem ze szparagami
6. Befsztyk z ananasem
DODATKI
1. Frytki
2. Kulki zasmażane/ ziemniaczki pieczone
3. Ryż lub ziemniaki z wody
4. Kluski kładzione
5. Pyzy
6. Kopytka
7. Kapusta modra na ciepło
8. Kapusta zasmażana
9. Warzywa na parze
10. Surówka mix
SOSY NA ZIMNO
1. 1000 wysp
2. Czosnkowy
3. Tzatzyki
4. Sos pieczeniowy z podgrzybkami na ciepło
5. Sos pieczeniowy na ciepło
6. Sos pieczarkowy na ciepło
7. Sos kurkowy na ciepło
ZUPY
1. Rosół z domowym makaronem
2. Zupa węgierska
3. Barszcz
4. Krem z białych warzyw /krem pomidorowy
5. Żurek
6. Czernina z domowym makaronem
7. Krem szparagowy( w sezonie)
8. Krem borowikowy lub kurkowy
SAŁATKI
1. Grecka
2. Sałatka z serem lazur i granatem
3. Z kebabem
4. Z tuńczykiem
5. Jarzynowa
6. Kolorowa z brokułami(brokuły parowane,słonecznik,ser feta,jogurt)
7. Sałatka makaronowa(makaron,ogórek konserwowy,papryka,szynka,majonez)
8. Sałatka z grillowanym ananasem i kurczakiem
9. Sałatka z pieczonym kurczakiem i orzechami włoskimi
10. Sałatka Hawajska(kurczak gotowany,ananas kukurydza,majonez i jogurt)
11. Bigos cygański
12. Bigos staropolski
ZIMNE ZAKĄSKI W GALARECIE
1. Szparagi w szynce / Jajko w szynce na sałatce
2. Galantyna drobiowa z omletem
3. Galantyna faszerowana serem feta i szpinakiem
4. Schab z serkiem chrzanowym lub śliwką ,morelą
5. Rolada z karkówki z suszonymi pomidorami
6. Rolada z indyka z pieczarkami
7. Polędwiczki marynowane w ziołach
8. Indyk z owocami
9. Rolada z indyka z gruszką
RYBY W GALARECIE
1. Sandacz
2. Rolada z sandacza
3. Łosoś w galarecie
4. Pstrąg
5. Rolmops z mintaja
6. Morszczuk nadziewany papryką
7. Ryba po grecku
PRZYSTAWKI
1. Bukiet wędlin
2. Bukiet serów
3. Galart drobiowy
4. Befsztyk tatarski
NAPOJE
1. Woda cytryna – mięta
2. Sok jabłkowy
3. Sok pomarańczowy
DESERY
1. Szarlotka z lodami i bitą śmietaną
2. Domowy serniczek z sosem malinowym i bitą śmietaną
3. Deser lodowy z owocami i bitą śmietaną
4. Brzoskwinie z bitą śmietaną
5. Kostka ciasta
6. Gałka lodu
7. Lody waniliowe z sosem czekoladowym podawane z malinami na ciepło
8. Deser lodowy z kruszoną bezą polany truskawkową nutą